Saknad vindsurfare

Saknad vindsurfare utanför Laxvik

14:27 inkommer det larm från Sjö- och flygräddningscentralen JRCC, om en saknad vindsurfare utanför Laxvik. Flera frivilliga befann sig nere i Grötvik och knappt 10 minuter efter larmet avgick Rescue Länsförsäkringar Halland som första enhet från Grötvik. Strax efter avgick Rescue Hans Laurin och samtliga enheter styrde mot Laxvik. I samband med larmet så larmades kommunal räddningstjänst, ambulans och polis till platsen för att påbörja ett landsök. Sjö- och flygräddningscentralen JRCC hade även då larmat ut kustbevakningsen flyg för att kunna söka från luften. 

Efter att alla frivliiga från Grötvik hade hunnit halvvägs så hade personen kommit i land och sedan då avslutades räddningsinsatsen. Samtliga enheter från Grötvik återvände till stationen. 

 

Gör Madde sällskap och bli frillvig idag. Vi på RS Grötvik har ett stort behov av nya sjöräddare. Kan du vara på staitonen i Grötvik på 15 minuter, skicka in din ansökan idag!

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.