Sjöambulans och förebyggande

Under vårt förra uppdrag hör ytterligare en medlem av sig på vår jourtelefon. De befinner sig söder om Arkösund, närmare bestämt i området kring Missjö, och behöver starthjälp. Precis när vi anlänt och ska påbörja arbetet blir vi kontaktade av SOS som fått in ett samtal från en kajakpaddlare, som befinner sig några hundra meter från oss, och som ramlat och slagit i huvudet. Vi kontaktar ambulans 9350 som har fått samma uppdrag och som är på väg till Tyrislöt. Vi bestämmer i samråd att vi går till patienten för att göra ett första omhändertagande för att sedan transportera patienten till ambulansen. När vi och ambulanspersonalen har plåstrat om den skadade så görs bedömningen att patienten kan fortsätta sin kajaksemester utan att behöva åka till sjukhus och vi transporterar tillbaka patienten till aktuell ö.

Under vårt arbete med kajakpaddlaren har det börjat bli kallt och blåsigt i området. För att inte medlemmen med startproblem ska behöva vänta för länge ringer vi in extrabesättning. De bemannar vår rib Rescue 913 som på plats hjälper medlemmen att få igång sin båt så att de kan komma vidare.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.