Sjöambulans och förebyggande utryckning *3

Sammanfattning lördag 6 augusti

Dagen började med en motorbåt som hade rökutveckling vid batteriet och de söker nödhamn. Efter felsökning försöker besättningen starta motorn men då är de för lite ström kvar. Eftersom haveristen är medlem hos Sjöräddningssällskapet så kontaktar man oss för hjälp. Då vi misstänker att batteriet är trasigt ordnar vi med ett nytt som vi transporterar ut med Rescue 913. Uppdrag nummer 2 sker i samband med att Rescue Ingegerd Ramstedt ska lämna Aspöja där vi under dagen genomfört en utbildning i hjärt och lungräddning. Ett mycket uppskattat övningstillfälle, både för oss och boende på Aspöja. Uppdraget gäller en haverist som driver in mot klipporna vid Marö kupa men lyckligtvis ser dom oss på håll och kan via telefon få kontakt. Vi assisterar från ett utsatt läge till en säker natthamn.

Under tiden, när Rescue 913 är på väg till hemmahamn, blir vi kontaktade av en segelbåt med små barn ombord som berättar att de är i ett utsatt läge. Det är kraftig byvind i området och de har fått sina segel sönderblåsta. Som om inte det vore nog så startar inte motorn Vi är snabbt på plats snabbt med Rescue 913, säkrar haveristen och bogserar till hemmahamn. 

Uppdrag nummer 4 kommer när samtliga enheter är förtöjda i Arkösund och det är ett SOS larm på fastlandet i vårt närområde. Det gäller en person som akut behöver hjälp. Vi samverkar här med det lokala Brandvärnet i Arkösund samt med Räddningstjänsten från Ö Husby. När ambulansen anlände tog de över vård samt transport till sjukhus. 

Dagens sista uppdrag, nummer 5 i ordningen, var en sjöambulans. SOS önskar hjälp med en person som akut behöver komma till sjukhus. Vi lämnade kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och satte kurs söderut. Vi hämtade ambulanspersonalen i Tyrislöt och fortsatte därefter till aktuell position. På plats assisterar vi vid omhändertagandet och ordnar även en fyrhjuling för att transportera den drabbade på bår ned till båten. Vi går därefter tillbaka till ambulans 9710 i Tyrislöt för vidare transport till sjukhus.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.