Sjöräddning

Larm sjöräddning - Rökutveckling i båt samt förebyggande utryckning.

En person ringer till vår jourtelefon och berättar lite stressat att de har rökutveckling/trolig brand ombord och är beredda att hoppa i vattnet omgående. Man hinner uppge en grov position till oss samtidigt som vi ber dem ringa 112. Vi beger oss omedelbart ner till Rescue Ingegerd Ramstedt för att vara förberedda när larmet kommer. Under tiden vi lägger ut från kaj har 112 fått samtal från haveristen och kopplat ihop samtalet med Sweden Rescue (JRCC) som går ut med ett allmänt anrop på VHF kanal 16 där de söker sjöräddningsenheter i aktuellt område.

Under vår väg mot haveristen får vi information om att röken minskat. När vi anländer har en fritidsbåt, som befann sig i närområdet, bistått och tagit över de drabbade personerna till sin båt. Efter en stund kan vi konstatera att det har varit varmgång i maskin som resulterat i rökutvecklingen men att situationen nu är under kontroll. Vi tar ombord besättningen från den havererade båten, som befinner sig på fritidsbåten som hjälpt till i arbetet, och bogserar in båten till närliggande hamn för närmare undersökning. När vi kan utesluta att ingen brandrisk föreligger förtöjer vi båten och kör därefter besättningen till fastlandet där de kan få hjälp att ta sig hem.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.