Sjöräddning

Eftersök försvunnen RIB

Under eftermiddagen idag fick vi uppdrag från JRCC och det gällde en saknad RIB båt. Båten hade senast synts till på kvällen den 5/7 och idag ringde oroliga anhöriga då det inte gick att få kontakt med besättningen. Från oss i Arkösund deltog vi med 3 enheter, Rescue Gränsö (vår Rescuerunner), Rescue Ingrid af Slättö och Rescue Ingegerd Ramstedt. Kustbevakningen deltog med KBV 305 som även var OSC (On Scene Coordinator), Sjöfartsverket med Life Guard 001 (Helikopter) och Sjöräddningssällskapet i Loftahammar med Rescue Tjustbanken.

Efter ca 1.5 timmes sök ser Life Guard 001 båten då den går för egen maskin i området kring Flatvarp. Efter en stund lägger RIB båten till och då kan Rescue Tjustbanken gå fram till position och där konstatera att det är den båt vi söker efter. Ett gott och lyckligt slut på söket och deltagande enheter tackar för sig och gör sig redo för nya uppdrag.

Ett stort tack till samtliga enheter för bra samverkan och till alla er som engagerade er via sociala medier

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.