Sjöräddning och saknad person

Sent lördag när augustimörkret lagt sig så går larmet. Det gäller en segelbåt som gått på grund och haveristen befinner sig en bit utanför Oxelösund. Vi lämnar kaj med Rescue Ingegerd Ramstedt och när vi närmar oss aktuell position så får vi information om att Lotsbåt 737 redan är på plats och förbereder att dra loss haveristen. När så är gjort så kontrollerar vi att segelbåten och besättningen är okey och därefter följer lotsbåten, de är båda på väg till Oxelösund, haveristen till säker hamn. Stort tack till Lotsbåt 737 för bra samverkan.

På väg hem kontaktar JRCC oss då man saknar en person i en hamn i Gryts skärgård. Personens hund har påträffas springande lös mitt i natten och anhöriga har försökt fått kontakt med personen men inte lyckats. Efter en stunds nattligt dektektivarbete av JRCC hittas mannen sovande i en båt och det hela kan avblåsas.

Stort tack till Tobbe på Gryts varv för supporten mitt i natten.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.