Sjöräddningslarm - Drivande båt

Under lördagseftermiddagen larmar Sjö- och Flygräddningscentralen om en drivande båt med tre personer ombord utanför Malnbaden i Hudiksvallsfjärden, personerna tas omhand och är nedkylda men vid gott mod.

Klockan är 14.37 på lördagseftermiddagen när personsökarna tjuter hos RS Hudiksvalls frivilliga sjöräddare, larmet från Sjö- och Flygräddningscentralen Sweden Rescue (JRCC) gäller en mindre båt som ligger och driver med tre yngre personer ombord strax utanför Malnbaden i Hudiksvallsfjärden. Solen skiner och det är klart väder men det är en blygsam värme och det blåser ostliga vindar 6 m/sek (10-12 m/sek i byarna) i vårt område vid larmtillfället så luften är ordentligt sval.

Vi kastar loss med Rescue Evert Taube och går med högsta fart mot positionen vi fått, vi lokaliserar ganska fort två mindre båtar som visar sig vara den båt vi söker men också en mindre RIB-båt från Norrhälsinge Räddningstjänst (NHR) som också larmats och kommit fram på plats strax innan oss. I samråd med räddningstjänstens personal på plats, anhöriga i land och JRCC tar vi ombord personerna i vår båt och förser med dem filtar och ökar värmen i hytten. Vi tar också den mindre båten på släp och i samband med det så lämnar NHR.s enhet och återgår mot stationen.

Klockan är 15.31 då vi lämnar av tre glada men frusna individer till deras anhöriga och innan vi går åter mot hamnen så får vi frågan om vi vill ha lite fika och det tackar vi ju såklart inte nej till. Vid 16.42 ligger vi åter vid kaj, redo för nya uppdrag.

 

Vill du stötta Sjöräddningssällskapets verksamhet? Skänk gärna en slant på något av följande sätt:

Bankgiro 900-5000Swish 900 5000

Märk din gåva med RS Hudiksvall så stöttar du din lokala station.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.