Tamp i propellern + en segelbåt på land

Strax efter klockan 18:00 på fredagskvällen inkommer samtal från en medlem som behöver hjälp då ankarlinan har fastnat i propellern. Fem sjöräddare bemannar upp Rescue Sunnanö och Rescue Olof Wallenius. Precis vid avgång från Öregrund ringer jourtelefonen igen denna gång är det en privatperson som sett en segelbåt åka upp på land vid färjeläget på Gräsö. Räddningsbåtarna sätter kurs mot Gräsö istället och går fram och kollar av läget. De är en mindre segelbåt som ligger och hugger i strandkanten bland stenar. Rescue Sunnanö kopplar och bogserar segelbåten in på lugnare vatten och kan konstatera att de inte finns några personskador. 

Vid 19 tiden kan kursen sättas mot medlemmen med problem vid stenskär. Då medlemmen ligger på grunt vatten går Rescue Sunnanö fram och kollar läget och kopplar upp för bogsering. Det råder grov sjö i Öregrunds grepen så att dra båten till Öregrund är inget alternativ så Rescue Olof Wallenius rekar närområdet för att kolla om de finns någon lämplig brygga och lägga båten vid som nödhamn. Efter att ankarlinan kappats kan Rescue Sunnanö bogsera in båten till Kallerö. 

Enheterna är åter förtöjda i Öregrund kl. 21 och redo för nya uppdrag.

 

Besättning Rescue Sunnanö:

Per Persson

Sven-Olof Palm

 

Besättning Rescue Olof Wallenius:

Jennifer Wallin 

Jari Aalto 

Fredrik Jansson 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Förebyggande utryckning

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.