Vatteninträngning

Klockan 16:26 på måndagen piper sökarna hos RS Öregrund. Vi får larm från Sjö och flygräddningscentralen, en segelbåt som tar in vatten på grund av att propelleraxeltätningen gått sönder. Positionen är i Öregrunds grepen. Rescue Olof Wallenius lämnar Vässarö 4 minuter efter larmet gått och går med högsta fart mot angiven position. Strax efter lämnar Rescue Rigoletto Öregrund. En segelbåt befinner sig i närheten av båten som tar in vatten och svarar på Sjö och flygräddningscentralens anrop. De får i uppgift att hålla sig nära båten och vara standby om läget blir värre under vår framkörning. Föredömligt tycker vi på RS Öregrund och tackar så mycket för hjälpen!  

 

Olof Wallenius är först på plats och kan konstatera är vatteninträngen är relativt kontrollerad. Besättning ombord tillsammans med sjöräddare från Olof Wallenius och Rigoletto kan genom gått samarbete täta så gott det går och då klarar båtens egna länspump hålla undan vattnet. Vi bogserar sedan till Öregrund där Grepen Marin står redo att ta upp båten direkt. Stort tack även till er för hjälpen!

 

Stöd gärna de frivilliga på RS Öregrund genom att swisha en gåva till 900 5000 och märk din gåva med RS Öregrund.

 

Besättning Olof Wallenius:

Philip Magnusson 

Sverker Rundqvist 

Valdemar Eriksson 

 

Besättning Rigoletto:

Mathias Franzon 

Per Persson

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.