Följer Rescue Annie hem

Larm från Sjö- och Flygräddningscentralen om saknad person på strand och vi skickar ett stort tack till våra kollegor på RS Torekov för att vi under en tid fått låna Rescue Annie av dem.

Idag var det dags för Rescue Annie att lämna oss och börja resan tillbaka till Torekov och hennes egen station. När vi är halvvägs till Torekov inkommer ett larm från Sjö- och Flygräddningscentralen gällande saknad person på stranden intill Svärjarehålan. Våra enheter börjar vända och frivilliga beger sig till Grötvik för att avgå med Rescuerunner Allan Mattsson när larmet återkallas.

Vi är mycket tacksamma för att våra kollegor på RS Torekov hjälpte oss under våren genom att låna ut Annie till oss när Rescue P.O Hanson var på varv i Göteborg.

- P.O är nu tillbaka och operativ i Halmstad vilket känns fantastiskt, hon går bättre än någonsin med de nya maskinerna berättar Stefan Waltersson frivillig sjöräddare i Grötvik.

Båtar av Gunnel Larson klass (8m), såsom Rescue Annie och även Rescue Märtha som vi lånade i somras, är kompetenta enheter och kompletterar vår Rescue P.O Hanson väldigt bra särskilt vid en del strand och kustnära uppdrag där det kan räcka med en mindre enhet. - Det är en av anledningarna att det är ett långsiktigt mål för Sjöräddningssällskapet att varje station ska ha en öppen och en täckt enhet avslutar Stefan.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.