Välkommen till RS Munsö/Ekerö

RS Munsö/Ekerö grundades år 1994 och har runt 80 frivilliga. Räddningsstationen Munsö/Ekerö är lokaliserad på tre platser i östra Mälaren för att täcka ett stort område. Området sträcker sig från Slussarna ut mot Saltsjön upp mot Kungsängen.

Moderstationen ligger vid Sjöängen på Munsö och bryggor finns vid Jungfrusund på Ekerö samt Karlskär på Färingsö. Under högsäsong är vår målsättning att ha minst en av våra båtar ute till sjöss dagtid i vårt område. 
 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 19

Stationsansvarig:
Paul Forell, 031-761 42 22

Epost: rs.munso-ekero@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning23 maj 13:30 RS Munsö/Ekerö

Motorhaveri

Vi såg en segelbåt mitt i farleden och gick fram och frågade om de hade problem och behövde hjälp. De hade fått motorhaveri och vi bogserade till deras hamn som låg runt udden.

Förebyggande utryckning19 december 10:15 RS Munsö/Ekerö

Drivande båt

I samråd med polisen går vi ut och drar iland en stulen, drivande båt längs sydkusten på Ekerö. Vi genomför läcktätning och länsning under bogsering och tar upp båten vid räddningsstationen, där ägaren möter upp. 

Larm05 september 11:12 RS Munsö/Ekerö

Dramatisk båtbrand

DSC larm inkommer på VHF. Sjö- och Flygräddningscentralen larmar ett par minuter senare. Det är en båt som brinner vid Kurösund. Rescue Postkoden, Rescue 11-07, samt Rescue Sparbanken Rekarne går mot platsen. Den enda personen från båten var

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här