Välkommen till RS Munsö/Ekerö

RS Munsö/Ekerö grundades år 1994 och har runt 80 frivilliga. Räddningsstationen Munsö/Ekerö är lokaliserad på tre platser i östra Mälaren för att täcka ett stort område. Området sträcker sig från Slussarna ut mot Saltsjön upp mot Kungsängen.

Moderstationen ligger vid Sjöängen på Munsö och bryggor finns vid Jungfrusund på Ekerö samt Karlskär på Färingsö. Under högsäsong är vår målsättning att ha minst en av våra båtar ute till sjöss dagtid i vårt område. 
 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 19

Stationsansvarig:
Paul Forell, 031-761 42 22

Epost: rs.munso-ekero@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning19 december 10:15 RS Munsö/Ekerö

Drivande båt

I samråd med polisen går vi ut och drar iland en stulen, drivande båt längs sydkusten på Ekerö. Vi genomför läcktätning och länsning under bogsering och tar upp båten vid räddningsstationen, där ägaren möter upp. 

Larm05 september 11:12 RS Munsö/Ekerö

Dramatisk båtbrand

DSC larm inkommer på VHF. Sjö- och Flygräddningscentralen larmar ett par minuter senare. Det är en båt som brinner vid Kurösund. Rescue Postkoden, Rescue 11-07, samt Rescue Sparbanken Rekarne går mot platsen. Den enda personen från båten var

Larm12 juli 23:04 RS Munsö/Ekerö

Bilbrand i båthamnen

Vi siktar brandrök över land -

Under vår hemfärd efter en lång dag på sjön så noterar vi en rökpelare från land, inne vid en småbåtshamn. Vi åker närmare

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här