Välkommen till RS Piteå

Sjöräddningssällskapet i Piteå består av frivilliga sjöräddare som ställer upp i alla väder med sjöräddning och medlemsuppdrag. Stationen är placerad i Renöhamn utanför Piteå. Vi täcker området från Byske i söder till Luleå i norr. RS Piteå grundades år 2003.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Johan Hedin, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning04 augusti 17:00 RS Piteå

Sprucken slang

En medlem hör av dig så kylarslangen spruckit under färden. Vi åkte med Rescue Sparbanken Nord och bogserade till hemmahamn som var i närheten.

Larm03 juli 14:36 RS Piteå

Framdrivningsproblem i grov sjö

Under söndagseftermiddagen blev de frivilliga sjöräddarna i Piteå utkallade på larm om en haverist med framdrivningsbekymmer och drev mot land. Båda båtarna

Rescue Albert Isaksson

Förebyggande utryckning19 juni 07:19 RS Piteå

Driver i farleden

En båt förankrad i flotten sliter sig och driver i farleden vid Pitsund. Sjöräddarna bli kontaktade tidigt söndag morgon och avgår för att lokalisera och flytta båt och flotte ur farleden.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här