Välkommen till RS Piteå

RS Piteå grundades år 2003 och ett 20-tal frivilliga Sjöräddare. Sommaren 2018 startade vi en brygga i Luleå som också har ca 20 frivilliga. Vi är den station som ligger längst norrut, och har 100 distans kustområde att hålla koll på. Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda kommuner.

Vi finns i både Piteå och Luleå

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Lars Lundberg, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm04 juli 14:02 RS Piteå

Bränslebrist på öppet hav

En motorbåt får bränslebrist söder om Stenskär på öppet hav. Personerna i båten blir sjösjuka och behöver hjälp i hamn. Efter en bogsering så lämnar vi

Förebyggande utryckning01 juli 09:00 RS Piteå

Årets längsta bogsering

Segelbåt har slitit sig och blåst in på mycket långgrunt område norr om Piteå. Vi tar med all vår extra bogserlina och får ihop 120 meter och bogserar lös

Förebyggande utryckning27 juni 18:10 RS Piteå

Bränsleproblem

En större båt med 11 personer ombord får problem nära land söder om Piteå. Dom ankrar båten och väntar på assistans. Bogsering sker på sidan till hamnen som är nära och båten lämnas i hamnen innan återfärd mot Renöhamn.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här