Välkommen till RS Piteå

RS Piteå grundades år 2003 och ett 20-tal frivilliga Sjöräddare. Sommaren 2018 startade vi en brygga i Luleå som också har ca 20 frivilliga. Vi är den station som ligger längst norrut, och har 100 distans kustområde att hålla koll på. Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda kommuner.

Vi finns i både Piteå och Luleå

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Tf stationsledning, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning11 augusti 13:35 RS Piteå

Albin 25 fast i laxfälla

Under natten mellan fredag och lördag går en Albin 25 lite snett och fastnar med propeller och roder i en laxfälla. KBV uppmärksammar detta och hjälper

Larm09 augusti 19:29 RS Piteå

Vattenskoter hittad utan förare

En vattenskoter observeras på en ö utanför Seskarö. Då det inte finns någon synlig person på den lilla ön blir vi larmade av JRCC och vi går med två båtar i

Förebyggande utryckning01 augusti 15:00 RS Piteå

Vatten i tanken

En båt i Piteå hör av sig då dom har vatten i bränslet. Vi hjälper till att tömma vattnet via avskiljaren så dom kan köra själv och vi följer dom tillbaka till hamnen.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här