Välkommen till RS Piteå

RS Piteå grundades år 2003 och ett 20-tal frivilliga Sjöräddare. Sommaren 2018 startade vi en brygga i Luleå som också har ca 20 frivilliga. Vi är den station som ligger längst norrut, och har 100 distans kustområde att hålla koll på. Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda kommuner.

Vi finns i både Piteå och Luleå

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Lars Lundberg, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning06 september 12:24 RS Piteå

Motorhaveri på sista resan för säsongen

Medlem skulle göra sin sista resa för säsongen, det var tanken. Detta blev realitet efter motorhaveri utanför Piteå. Bogsering till hamnen enda

Förebyggande utryckning30 augusti 14:15 RS Piteå

Motorbåt med maskinfel

Medlem med trasigt backslag ringde och behövde bogsering till hemmahamn. Rescue Luleå Energi var snabbt på plats och kunde genomföra en bekymmersfri

Förebyggande utryckning27 juli 16:15 RS Piteå

Spricka i skrovet

En båt i Luleå blev vattenfylld ute i skärgården och problemet var en trolig spricka i skrovet. Båten länspumpades med hjälp från Rescue Luleå Energi och sedan kunde båten själv köra mot hemmahamn under uppsikt från sjöräddningsbåten.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här