Välkommen till RS Piteå

Sjöräddningssällskapet i Piteå består av frivilliga sjöräddare som ställer upp i alla väder med sjöräddning och medlemsuppdrag. Stationen är placerad i Renöhamn utanför Piteå. Vi täcker området från Byske i söder till Luleå i norr. RS Piteå grundades år 2003.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Lars Lundberg, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm25 juli 21:22 RS Piteå

Sjöräddning - vatteninträngning

Larm om båt som tar in vatten utanför Piteå havsbad. Vi lämnar kaj med två båtar och får under gång mot Bondön besked av Kustbevakningens 

Larm21 juli 02:00 RS Piteå

Segelbåt på grund fick assistans.

En segelbåt hade gått på grund utanför Rödkallen och blev lossdragen av Rescue Piteå. Rescue Luleå Energi övertog bogsering till hamn. Även Rescue Carmen

Förebyggande utryckning05 juli 15:57 RS Piteå

Medlemsuppdrag

Bogsering efter haveri i maskin. Oklar orsak men familjen med två barn kom säkert hem efter att ha drivit på havet en stund. Det fantastiska vädret gjorde situationen okej ändå och de var glada efter att ha fått hjälp.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här