Välkommen till RS Piteå

Sjöräddningssällskapet i Piteå består av frivilliga sjöräddare som ställer upp i alla väder med sjöräddning och medlemsuppdrag. Stationen är placerad i Renöhamn utanför Piteå. Vi täcker området från Byske i söder till Luleå i norr. RS Piteå grundades år 2003.

Inom 15 minuter från larm lämnar vi kajen. Vi rycker ut på sjöräddning, vi assisterar också räddningstjänst, ambulanssjukvård, hjälper våra medlemmar, mfl. En annan viktig verksamhet är förebyggande sjöräddning, ett motorstopp kan snart bli farligt om man inte får hjälp i tid.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-587 80 16

Stationsansvarig:
Johan Hedin, 031-761 42 01

Epost: rs.pitea@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning30 augusti 12:50 RS Piteå

Medlemsbogsering på Jävrefjärden

En medlem med motorproblem blev glad över att bli hjälp till hamn trots svaga vindar och strålande sol. Blev en skön tur för oss som är sjöräddare.

Larm07 augusti 22:18 RS Piteå

Sjöräddning

Vi får larm om båt på grund i Luleå. Eftersom Luleås båtar är på annat uppdrag åker vi tillsammans med KBV 306. Rescue Carmen från Luleå ansluter och kan hjälpa haveristen så vi återgår till hamnen.

Förebyggande utryckning27 juli 19:47 RS Piteå

Generatorproblem Pitsund

Generatorn havererade i Pitsund på väg mot Västra Kajen. Rescue Piteå lämnar Kaj för att bogsera till hamnen. Vacker kväll i solnedgång är OK för bogsering

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här