Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 73 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm30 juni 10:45 RS Råå

Vatteninträngning

Larm gällande motorbåt med skadad bälg med vatteninträngning som följd efter grundstötning utanför Kyrkbacken. RS Råå skickar Rescurunner Lillie samt Rescue Ulla Karin till platsen utanför Ven. På plats lämnar Rescuerunner Lillie över haveristen till

Förebyggande utryckning28 juni 16:30 RS Råå

Båt med maskinhaveri.

Samtal från sjö och flygräddningscentralen. Haverist ringt 112. De kopplar ihop samtalet mellan oss och haveristen som har en trasig motor. 

Förebyggande utryckning27 juni 13:18 RS Råå

Brand i segelbåt.

Samtal från sjö och flygledningscentralen. Medlem med brand ombord. Vi tar rescue Ulla-Karin och Rescurunner Lillie och beger oss till den position haveristen angav. Väl framme hoppar en besättningsman ombord och undersöker så att

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här