Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 73 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning31 oktober 08:40 RS Råå

Haveri i kraftig dimma

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om en motorbåt med haveri och något oklar position mellan Ven och Landskrona. Kraftig dimma rådde. Vi

Larm11 september 16:35 RS Råå

Mindre motorbåt med maskinproblem

Fredag eftermiddag när många är på väg hem för att fira helg får de frivilliga sjöräddarna på RS Råå larm ifrån sjöräddningscentralen om en mindre båt med

Larm17 augusti 21:32 RS Råå

Rökutveckling

Precis återkommit från sjuktransport och återställande av enhet larmas vi ut av Sjö- och flygräddningscentralen gällande rökutveckling i båt utanför Landskrona.

Avgår med Rescue Ulla Brita Andersson på bara några minuter och beger oss till

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här