Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 74 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm10 september 22:11 RS Råå

Larm om kollision.

Larm om motorbåt som i hög fart kört på ett grund. Vi är snabbt på plats. Tillsammans med räddningstjänstens båt inleder vi ett sök från Kyrkbacken och norrut. Sar helikopter kommer efter ca 15 min och deltar i söket. Även resurser på land

Förebyggande utryckning10 september 11:21 RS Råå

Medlemsuppdrag

Samtal från haverist. De ligger utanför Pålsjöbaden och har problem med sin motor som inte får tillräckligt med bränsle. Vi kopplar och drar de till norra hamnen i Helsingborg.

Förebyggande utryckning08 september 19:02 RS Råå

Ensamseglare

Person från land ringt på jourtelefon ang segelbåt på grund utanför Fortuna. Haverist har köpt segelbåt i Göteborg. Tyvärr slutade det med grundstötning i sanden utanför Fortuna. Han sitter inte så hårt på utan vi drar loss honom lätt. Vi bogserar

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här