Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 74 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm05 augusti 14:57 RS Råå

Koff på grund

Holländsk koff på grund vid Ven i Öresund

Torsdag kväll får vi samtal på jourtelefonen om en 17 meters (35 ton) holländsk skuta sk koff som i en åskby med vindkantring fått in seglet i propellern och grundstött. Position ca 0,5 nm S Kyrkbacken på Ven.

Förebyggande utryckning30 juli 19:30 RS Råå

Kajaker slagit runt

Larm om två personer som kapsejsat med kajak söder om Ven. Hade lyckats ta sig iland men var rädda och ville inte paddla. Kunde inte ta sig därifrån landvägen pga brant terräng. Bärgning av personer och kajaker med hjälp av Rescuerunner Lillie. Transport

Förebyggande utryckning07 juli 08:53 RS Råå

Ett ovanligt uppdrag

Vi fick en fråga om vi kan hjälpa Svenska Kryssarklubbens Gratia att vända i Råå hamn vid avgång. Vi assisterade med Rescue Ulla-Karin och knuffade den gamla damen runt. Besättning med elever tackade och gick vidare sydpå. Vackert fartyg på 29 m och depl.

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här