Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 74 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm05 december 18:52 RS Råå

Visslande ljud

Under pågående månadsmöte på stationen går larmet. En person på land hör ett visslande ljud från vattnet. Vi avgår med Rescue Ulla-Brita och Rescuerunner Lillie och påbörjar ett sök ihop med Lotsen. Söket pågår under ca 40 min utan att någon av enheterna

Larm03 november 16:55 RS Råå

Larm om segelbåt med vatteninträngning

Vi får samtal av medlemcentralen om en segelbåt med maskinhaveri. Rescue Ulla Brita ämnar stationen efter ca 15 min. Väl på väg så blir ärendet

Förebyggande utryckning21 september 17:17 RS Råå

Medlemsuppdrag

Samtal från haverist. Segelbåt med motorhaveri. En ensamseglare som inte kan segla in i hamnen. Vi kopplar och bogserar till hemmahamn Råå.

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här