Välkommen till RS Råå

Räddningsstationen RS Råå är en av 73 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. Vi finns på Västindiegatan 4 B på Råå.

Vi är verksamma i norra Öresund, som är ett av världens mest trafikerade farvatten där hundratals nöjesbåtar, färjor och fartyg rör sig en vacker sommardag.

Vår station grundades 2001 av ett antal eldsjälar då också vår första räddningsbåt Rescue Ulla Karin donerades till stationen.

RS Råå på Facebook

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0702-49 50 00

Stationsansvarig:
Mikael Sellergren, 031-761 42 58

Epost: rs.raa@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning10 augusti 15:10 RS Råå

Ännu ett medlemsuppdrag

Samtal från haverist. De har problem med sin motor och de ligger i 90 graders vinkel Råå Norreborg, Ven. Vi finner haveristen och kopplar för bogsering till

Larm10 augusti 12:49 RS Råå

Medlemsuppdrag

Samtal från Sjö- och flygräddningscentralen angående en medlem. Vi beger oss till angiven plats och finner båten. Vi kopplar och drar denna till norra hamnen i Helsingborg.

Förebyggande utryckning08 augusti 12:10 RS Råå

Avbruten övning

Rescue Ulla Brita Andersson var ute och övade strax norr Kyrkbacken vid Ven och blev kontaktade av JRCC. En fiskebåt med startproblem behövde assistans till hamn varpå övningen avbröts och en nöjd medlem assisterades till sin hemmahamn på Råå.

Fler artiklar och larm

Hjälpa oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här