Välkommen till RS Uddevalla

RS Uddevalla startade 2016 som en understation till RS Stenungsund. Stationen är från och med den 1 juni 2019 en egen station.

Vi är i dagsläget drygt 25 frivilliga sjöräddare som utför 60-70 uppdrag per år. Det innefattar bland annat sjöräddningslarm och förebyggande utryckningar. Utöver detta lägger sjöräddarna även mycket tid på utbildning och övningar.
Hör gärna av dig till stationsansvarig om du vill bli en av oss.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
‭073-146 79 11‬

Stationsansvarig:
Bengt Wingstedt, ‭031-761 42 76‬

Epost: rs.uddevalla@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning02 augusti 13:00 RS Uddevalla

Övertagen bogsering

Tog över bogsering från RS Käringön av 34 fots segelbåt som tappat propellern eftersom dom fått prio 1 larm. Dom släppte sin bogsering på Koljöfjorden och vi mötte upp vid Gödden dit dom hade seglat. Bogserade till Henån där kran väntade för upptagning

Förebyggande utryckning30 juli 12:55 RS Uddevalla

Motorstopp

Medlem ringde jourtelefonen och meddelade att han fått motorstopp utanför Eriksberg. Vi bemannade Rescue Thordénstiftelsen med två man och begav oss dit. Bogserade in båten till upptagningsramp i Uddevalla

Förebyggande utryckning24 juli 12:20 RS Uddevalla

Tamp i propellern

Under dagen hör en medlem av sig då denne lyckats få en tamp runt propelleraxeln. Vi åker till platsen med Rescue Thordenstiftelsen och efter en stund har vi lyckats få bort tampen till båtägarens stora glädje.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här