Välkommen till RS Värmdö

Den 1 juni 2020 startades en ny station på Värmdö. Stationens frivilliga sjöräddare har tidigare ingått i besättningen på räddningsstationen på Möja, som under ett årtionde haft en brygga på Djurö.

Starten av stationen möjliggörs genom en donation av en nybyggd räddningsbåt. Det är en helt ny åttameters öppen båt i Sjöräddningssällskapets Gunnel Larson-klass. Båten namnges senare i sommar.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0701-84 30 92

Stationsansvarig:
Thomas Brzezinski, 031-761 42 16

Epost: rs.varmdo@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning11 juni 17:05 RS Värmdö

Avbruten fiskestund

Medlem gav sig iväg på en fisketur då nya motorn stannade och inte gick att återstarta. Vi kopplade och bogserade till hemmahamn.

Förebyggande utryckning28 maj 17:05 RS Värmdö

Stopp i bleket

Medlem som precis fått sin nya båt levererad, dessvärre hann de inte ens en sjömil innan motorn stannade pga vatten i bränslet. Rescue Kronan fr RS Värmdö kom till undsättning och bogserade tillbaka till båtrampen där båtleverantören mötte upp.

Förebyggande utryckning04 maj 16:31 RS Värmdö

Maskinhaveri

En medlem med maskinhaveri hade ankrat upp för att undvika driva in på närliggande grundområde. När vi kommer fram var även Kustbevakningen på plats. Vi kopplar vår medlem långsides med Rescue Anna Sofia och assisterar till närliggande hemmahamn.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här