Välkommen till RS Visingsö

Sjöräddningsstationen på Visingsö har funnits sen 1980 och med tjugotalet frivilliga opererar vi i Vättern, med fokus på södra delen av sjön från Jönköping till Hjo och Hästholmen.

De allra flesta uppdragen vi utför på stationen är sjöambulanser mellan Visingsö och Gränna, men vi utför också SAR och medlemsuppdrag, mestadels i södra delen av Vättern. Vi samverkar med våran grannstation Motala/Vadstena i många av våra uppdrag. 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 52

Stationsansvarig:
Ingemar Zander, 031-761 4290

Epost: rs.visingso@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm08 januari 12:25 RS Visingsö

Sjöambulans Visingsö

Sjöambulans

Lördag förmiddag och dax för en prio 1 transport för Visingsö besättningen, mycket snabb larm kedja! från sjukvårdslarm för räddningstjänsten Visingsö till att Rescue Amalia Wallenberg lämnar patient i Gränna hamn och väntande ambulans tar det

Larm01 november 09:00 RS Visingsö

Sjöambulans

Sjöambulans

Söndag kl 15.41 blir dom frivilliga sjöräddarna på Visingsö larmade på en sjöambulans prio 2, lastar och avgår till väntande ambulans i Gränna hamn.

Larm13 oktober 08:02 RS Visingsö

Sjöambulans Visingsö

Sjöambulans

Tisdagen bjöd på en hel del jobb för dom frivilliga sjöräddarna på Visingsö stationen, inte mindre än tre sjöambulanstransporter mellan kl.1200 och kl.23.00. Beredskapen är god och som vanligt bra samarbete med övriga blåljusorganisationer

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här