Välkommen till RS Visingsö

Sjöräddningsstationen på Visingsö har funnits sen 1980 och med tjugotalet frivilliga opererar vi i Vättern, med fokus på södra delen av sjön från Jönköping till Hjo och Hästholmen.

De allra flesta uppdragen vi utför på stationen är sjöambulanser mellan Visingsö och Gränna, men vi utför också SAR och medlemsuppdrag, mestadels i södra delen av Vättern. Vi samverkar med våran grannstation Motala/Vadstena i många av våra uppdrag. 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 52

Stationsansvarig:
Ingemar Zander, 031-761 4290

Epost: rs.visingso@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm08 mars 17:08 RS Visingsö

Sjöambulans Visingsö

Sjöambulans

Dom frivilliga sjöräddarna på Visingsö hinner knappt hem från dagens första sjöambulans förrän det är dax igen, kl. 12.25 larmar SOS ut oss igen, denna gång en prio 1 transport där patienten snabbt behöver komma till väntande ambulans i Gränna

Larm08 mars 17:02 RS Visingsö

Sjöambulans

Sjöambulans

Kl 11.14 SOS vill ha hjälp med en prio 2 transport till Gränna, bemannar Rescue Amalia Wallenberg och inväntar räddningstjänst och patient, lämnar till ambulans i Gränna hamn.

Larm24 januari 12:51 RS Visingsö

Sjöambulans Visingsö

Sjöambulans

Kl 10.03 blir sjöräddarna Visingsö utlarmade av SOS som vill ha hjälp med en prio 1 transport till Gränna, inväntar räddningstjänst och patient, avgår till väntande ambulans i Gränna hamn.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här