Välkommen till RS Visingsö

Sjöräddningsstationen på Visingsö har funnits sen 1980 och med tjugotalet frivilliga opererar vi i Vättern, med fokus på södra delen av sjön från Jönköping till Hjo och Hästholmen.

De allra flesta uppdragen vi utför på stationen är sjöambulanser mellan Visingsö och Gränna, men vi utför också SAR och medlemsuppdrag, mestadels i södra delen av Vättern. Vi samverkar med våran grannstation Motala/Vadstena i många av våra uppdrag. 

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 52

Stationsansvarig:
Ingemar Zander, 031-761 4290

Epost: rs.visingso@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm03 december 11:41 RS Visingsö

Sjöambulans

Sjöambulans

Utlarmade av SOS kl 09.13 under onsdagen, gällsnde en prio 1 transport till Gränna, sjöambulans nr 2 denna vecka i båda fallen lämnade vi patienten till väntade ambulans i Gränna hamn för vidare transport och vård.

Larm15 november 20:52 RS Visingsö

Sjöambulans

Under den gångna helgen har sjöräddarna på Visingsö stationen blivit utlarmade tre gånger av SOS. Två av larmen gällde sjöambulans prio 2 från Visingsö till Gränna och det tredje larmet gällde en försvunnen person som vi sökte strandnära efter. Lyckligtvis

Larm09 november 21:26 RS Visingsö

Sjöambulans

Larm från SOS gällande en prio 2 transport till fastlandet, bemannar och inväntar patient och räddningstjänst på Visingsö, överlämnar till ambulans i Gränna hamn för vidare transport och vård.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här