Välkommen till RS Åhus

Stationen startades 1989 och var från början placerad mitt i Yngsjö by. Sedan våren 2019 är vi placerade i Åhus hamn. I dagsläget är vi 13 frivilliga på stationen.

RS Åhus har en öppen sjöräddningsbåt i Gunnel Larson-klassen och en Rescuerunner. Vårt huvudsakliga område är kuststräckan från Hanö till Simrishamn men vi assisterar även lokal räddningstjänst i Kristianstad och Åhus där uppdrag även kan förekomma i de större insjöarna Hammarsjön och Ivösjön.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 35

Stationsansvarig:
Mats Bergström, 031-761 42 47

Epost: rs.ahus@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning28 augusti 15:51 RS Åhus

Motorstopp syd Landön

Helgen bjöd på solsken, svaga vindar, bad och många båtar på sjön. En medlem ringer upp oss lördag kväll när motorn inte startar lagom till hemfärden.

Förebyggande utryckning09 oktober 21:07 RS Åhus

Motorhaveri öster om Simrishamn.

Tisdag eftermiddag. Våra frivilliga på RS Yngsjö håller precis på att avsluta dagens sysslor på respektive arbetsplats då medlemscentralen ringer och

Förebyggande utryckning19 september 19:13 RS Åhus

Sista sommardagen?

Jourbesättningen blev i eftermiddags uppringd av en medlem i Sjöräddningssällskapet. Den förväntade härliga båtturen hade fått ett abrupt slut när motorn vägrade att starta. Vi avgick från Yngsjö och satte kurs söder ut mot Ravlunda Norra. Ca 2 M innan

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här