Emblad-klassen är sjösatt

44,5 knop i medvind och 43 knop i motvind. Efter de initiala provkörningarna kan det fastställas att Emblad-klassen är effektiv, har ett litet vindmotstånd och dessutom är betydligt mer bränslesnål än våra tidigare båtar i jämförbar storlek.

Nyhet
Sjöräddningssällskapet
Publicerad7 maj 2024
Rescue Margareta Emblad gör en gir
Rescue Margareta Emblad, den första enheten i Emblad-klassen, är sjösatt och testerna är i full gång.

Sjösatt båt och påbörjade tester – våren har bjudit på stora framsteg för teamet som under flera år arbetat för att utveckla något helt nytt. En båt som är snabbare, har bättre ergonomi, drar betydligt mindre bränsle och kan ställas om till hybriddrift när infrastrukturen tillåter. Dessutom ska den vara grym på att vara just en sjöräddningsbåt.

– Det känns otroligt skönt att båten är i vattnet och att testerna visar så goda resultat. Detta är ju något helt nytt för oss och processen har tagit lång tid och mycket energi, det är häftigt att nu vara här med en nästintill färdig båt, säger Jonas Carlsson som tillsammans med Ian Wilson utgör Sjöräddningssällskapets nybyggnationsteam. 

Jonas Carlsson och Ian Wilson ombord på Rescue Margareta Emblad
Jonas Carlsson och Ian Wilson är nöjda över att ha båten i sjön.

De initiala testerna visar att Rescue Margareta Emblad, den första enheten i Emblad-klassen, går fint i höga farter, har en mycket god och trygg manövrering, bra ergonomi och har en 40 procent lägre bränsleförbrukning än jämförbara räddningsbåtar som vi har i drift idag. 

Sjöräddaren i fokus

– Båten är byggd med den frivilliga sjöräddaren i fokus och utformad för att vara bäst på det vi gör mest – komma snabbt till plats och hjälpa någon från en otursam position. Lyckligtvis är vi övertygade om att Emblad-klassen kommer att klara sitt uppdrag galant. Det ska bli otroligt spännande att få följa båten under fortsatta tester och se vad den kan göra när den går ut och blir operativ, fortsätter Ian Wilson.

För att båten ska räknas som operativ krävs det, förutom att de sista listerna ska komma upp, mängdkörning. Båten behöver köras mycket och alla eventuella fel som kan tänkas finnas på en splitter ny båt måste upptäckas. 

Interiör Rescue Margareta Emblad
Alla system testas för fullt för att vara redo inför resan till Poole och Amsterdam. 

Först ut väntas en färd från Göteborg till Poole för Royal National Lifeboat Institutions 200 års firande och därefter till Amsterdam och De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij för deras firande. Tillsammans med Rescue Joakim Hedin i Hallberg Rassy-klassen kommer båtarna få många sjömil att testas på tillsammans med sjöräddare från RS Skärhamn.