RS Vadstena/Motala summerar sitt 2023

Framsteg i stationshusbygget och hjälpsamma räddningsinsatser. Vi stänger 2023 och sammanfattar året som gått.

Nyhet
Erik Molander
Publicerad2 jan 2024 RS Vadstena/Motala
Två av RS Vadstena/Motalas enheter tar sig fram
Fotograf:Erik Molander

Nytt stationshus på gång

Året 2023 har präglats av ett intensivt jobb på stationen Vadstena/Motala kring stationshusbygget som pågått en längre tid. Tak och väggar finns på plats, vilket innebär att utsidan är så gott som klar. Däremot återstår arbete inne i stationshuset. Vi är fortsatt i stort behov av donationer så som pengar, arbetskraft och/eller material för att kunna färdigställa stationshuset. 

Stationshuset för RS Vadstena/Motala börjar ta form.
Foto: Erik Molander

Med ett nytt stationshus ökar förutsättningarna för en effektiv sjöräddning på Vättern och våra sjöar runt oss genom att vi får vårat material samlat och kan vårda det på ett bra sätt, vi kan hålla utbildningar för besättningen osv. Kontentan är vi kan utföra vårt frivilliga uppdrag ännu bättre, att rädda liv på hela Vättern och angränsande sjöar.

Våra uppdrag under året

Under år 2023 genomförde vi totalt 92 utryckningar. Av dessa var 35 räddningstjänstuppdrag och 57 förebyggande utryckningar uppdrag. Vill du läsa mer om våra utryckningar kan du ta del av RS Vadstena/Motalas larmrapporter här

RS Vadstena/Motala lägger ut högsjöläns i ett miljöräddningsuppdrag
Foto: Erik Molander

2023-10-22 Färjan Marco Polo går på grund i Blekinge med ett oljeutsläpp som följd. Vårt miljöräddningssläp från Vadstena/Motala larmas mot platsen.

2023-08-27 En segelbåt befinner sig utsatt läge i hård blåst på sjön Vättern i närheten av Hjo.

2023-08-02 Det är översvämning på flera platser i Vadstena kommun. Självklart ställer vi upp och hjälper till även på land om vi har tid och möjlighet.

2023-07-28 En person har skadat sig i norra Vättern. Vi samverkar med vårdpersonal på plats och transporterar patienten till väntande ambulans.

Ge en gåva eller din tid till stationen

Vi är alltid i behov av att fler medel för att kunna utföra vårt uppdrag på bästa sätt. Vill du vara med och stötta oss kan du ge en gåva via formuläret på hemsidan

Du kan även hjälpa oss med färdigställandet av vårt stationshus. Kontakta oss på rs.vadstena@ssrs.se eller ring på 076-879 31 91 för att veta mer. Du kan också swisha en valfri gåva till 900 5000, märk gåvan med "Stationshus Motala".

Vill du bidra med din tid kan du bli frivillig sjöräddare hos oss. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara frivillig på den här sidan. Har du redan bestämt dig kan du skicka in din ansökan här.

Tack till alla som har stöttat oss

Slutligen vill i passar på att tacka alla medlemmar och donatorer under år 2023 som stöttat oss, vi ser nu fram emot ett nytt år och hoppas att det blir året då vårt stationshus står färdigt.