Båtbrand på Stora Värtan

Vid 10-tiden på söndagen den 14 juni larmades RS Stockholm om en brand i en fritidsbåt på Stora Värtan. Två personer som var ombord fördes med ambulans till sjukhus.

Från RS Stockholm deltod Rescue Rebecka af Odd Fellow och Rescue Pantamera. Rescue Rebecka af Odd Fellow anlände till platsen strax efter att en av polisens båtar kommit fram.

De två personerna som befann sig ombord på den mindre fritidsbåt som fattat eld hade övergett båten och fått hjälp av privatpersoner som både simmade ut till dem och även kom med egen båt för att plocka upp dessa. Personerna togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus.

Sjöfartsverkets helikopter Lifeguard 003, Brandbåten Rabalder och en båt från Kustbevakningen kom också till platsen där brandbåten tog över brandbekämpningen. Rescue Rebecka af Odd Fellow fick i uppgift att bistå den kommunala räddningstjänsten med transport av personal till platsen innan insatsen kunde avslutas.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.