Hektisk helg

Roderhaveri norr Gotska sandön

Fredag till söndag har genererat dryga 20 larm och assistansrapporter. Fredagen började 06.40 med larm om drivande båt i den ökade vinden, när den var löst kom nästa ute vid Fjärdlång där en båt fått ankarlinan i propellern, vi drog loss den och ägaren fick kapa sina förtöjningar och även ankarlinan. Vid 16.30-tiden kom larm om en segelbåt med roderhaveri norr om Gotska sandön, bunkrade upp Rescue Björn Crister och gick mot haveristen i våghöjd på mer än 1,5 meter, kopplar upp för bogsering ett par timmar senare och bogserar upp mot Nynäshamn där våra kollegor sedan tar över och bogserar in haveristen i hamn.

06.50 lördag morgon väcks vi av larm om Nautcat som tar in vatten väst om Nämdö, Rescue Olle Rosell går till platsen och tillsammans med Värmdös Rescue Anna Sofia och Kustbevakningen länsas båten som kan gå hemåt för egen maskin, lite senare på f.m inkommer larm om sjuktransport prio1. En patient som satt något i halsen, vi hämtar och kör in patienten till väntande ambulans, dagen fortsatte med ett antal assistanser och bogseringar samt en grundkörning vis St. Sandholmen som vi drar loss och bogserar till hemmahamn.

Söndag morgon startar lite senare än tidigare dagar, vid 9-tiden kommer larm om grundkörd båt utanför Braka.  RS Dalarö RS Värmdö och Kustbevakningen evakuerar besättning och bestämmer tillsammans med försäkringsbolaget att båten måste lyftas av grundet, dagen fortsätter i samma tempo, men tillsammans lyckas vi lösa alla uppdrag.

Tack RS Värmdö, RS Ornö och KBV för en bra helg

 

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.