Motorbåt kluven på mitten, 2 personer i vattnet

Klockan 19:36 på kvällen söndag 13 juni gick larmet för de frivilliga sjöräddarna på RS Stockholm, 2 personer låg i vattnet efter att motorbåt blivit kluven på mitten.

Rescue Rebecka af Odd Fellow var under söndagskvällen på väg till en medlem med motorhaveri när larmet gick om båtolycka med personer i vattnet i närheten av Tranholmen. Fokus ändrades direkt från att hjälpa medlem till sjöräddning. Efter ca 12 minuter är Rescue Rebecka af Odd Fellow på plats som första sjögående enhet.
Återigen kan vi meddela att rådigt ingripande av personer i närområdet skett, 2 personerna i vattnet hade plockats upp i båt, tagna in till land och var redan under omvårdnad av ambulans och räddningstjänst som var snabbt på plats landvägen.
Då personerna hade omvårdnad av ambulanspersonal på land övergick uppgiften för de frivilliga sjöräddarna till ett sök för att se om eventuellt fler personer fanns ombord och då möjligtvis kunde vara kvar i båt eller i vattnet.

Vrakdelar och en del av båtfören som flöt plockades upp av båtar i området varav flera kommit ut från Tranholmen för att bistå med hjälp.

På plats fanns förutom Sjöräddningssällskapet; Ambulans, Polis, Räddningstjänst, Kustbevakningen samt ambulanshelikopter.

Vad som orsakat haveriet har vi inga detaljer om men närheten till snabb hjälp gjorde att personerna i båten kunde räddas när båten klövs på mitten.

Alla inblandade gjorde ett bra jobb, ett extra omnämnande skall det par ha som lyckades få upp de 2 personerna snabbt efter olyckan i sin båt.

Efter insatsen återgick de frivilliga sjöräddarna till medlemmen som lämnades inledningsvis och bogserade dem till säker hamn.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.