Nödställd paddlare i farleden

09:45 på torsdagen den 9 juli sökte Sjö- och flygräddningscentralen på VHF kanal 16 efter sjöräddningsenheter i Saltsjön. En paddlare hade hamnat i vattnet efter att ha slagit runt i farleden mellan Djurgården och Kvarnholmen.

Besättningen på Rescue Rebecka af Odd Fellow som befann sig vid båten i Hammarbyslussen lämnade omgående mot platsen och meddelade sjö- och flygräddningscentralen. Samtidigt pågick kommunikation mellan räddningscentralen och de turbåtar som fanns i området.

När Rescue Rebecka af Odd Fellow efter några minuter kom till platsen hade M/S Vånö visuell kontakt med personen som simmade in mot land. Personen tog sig in till stranden och togs sedan om hand av sjöräddarna ombord på Rescue Rebecka af Odd Fellow. Efter kontroll konstaterades att personen efter omständigheterna mådde bra och fick sedan hjälp med att bärga den drivande kajaken.

Besättningen på Rescue Rebecka af Odd Fellow skickar ett tack för fint samarbete till M/S Vånö och övriga turbåtar samt till den privatperson som hjälpte till med kajaken.

Utryckning
Räddningsstation:
Larm inkommer:
Uppdragstyp:
Larm

På grund av de nödställdas integritet och uppdragets karaktär publiceras inte alla larm på hemsidan. Larmen har även en viss fördröjning för att säkerställa informationens korrekthet.