Sjösäkra barn

Visst är det härligt med vatten! Och kul! Vi på Sjöräddningssällskapet älskar vatten. Därför vill vi väcka nyfikenhet, intresse och glädje för vattennära aktiviteter, och motivera barn att bli sjösäkra och vattenvana.

Barn ombord? Tänk på det här!

  • Flytväst ska vara på och sitta bra på kroppen
  • Lämna inte barn obevakade
  • Placera barnen på ett säkert ställe i båten
  • Involvera barnen i arbetet ombord
  • Sjösjuka är individuellt, planera utifall att
  • Gå ut på kortare turer och ha koll på vädret

Vår tidning för barn

Genom att lära barnen hur man är säker när man badar, åker båt eller är ute på isarna kan vi förebygga väldigt många olyckor. Trossen Junior är ett sätt för oss att sprida kunskap om sjövett till barn, men också berätta om hur kul man kan ha på och i vatten. Vi på Sjöräddningssällskapet älskar vatten. Därför vill vi väcka nyfikenhet och intresse men också respekt för vattennära aktiviteter. Vi vill inte skrämma, utan motivera till att bli vattenvan så att man känner sig trygg i närheten av vatten.

Tidningen kostar ingenting att beställa. Mejla till info@ssrs.se eller ring 077-579 00 90, så skickar vi den till dig. Tack för att du hjälper oss att nå ett barn i din närhet!

Låt barnen ta ansvar ombord

Att ha barn ombord på båten är inget problem. Största felet föräldrar gör är att inte involvera barnen tillräckligt. Ta del av våra tips så blir båtsemestern härlig för hela familjen!

I vår butik räddar du liv

I vår webbshop handlar du bra prylar till alla nära och kära samtidigt som du stöttar svensk sjöräddning. Köp en flytväst, vår vimpel eller en picknickkorg för dina utflykter!

Håll koll på vädret

Ladda ner vårt detaljerade kustväder till din iPhone eller Android.  Det är den första väderappen som visar hur havet ser ut i olika vindstyrkor och väderförhållanden!

Ditt namn/era namn skrivs ut här