Välkommen till RS Södertälje

RS Södertälje startade 2006. Vi har en stridsbåt 90E och är 30 frivilliga. Stationen ligger vid sydhamen och vårt operativa område är saltsjön och viss del Mälaren. Våra grannstationer är Trosa, Munsö och Strängnäs.

Följ oss på Sociala Medier:

Söker du nya utmanigar? har du tänkt på att bli en frivililg sjöräddare? läs mer om hur det är här och anmäl ditt intresse till vår station här "ansök till frivillig sjöräddare"

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
031-761 39 21

Stationsansvarig:
Mats Thorstensson, 031-761 42 21

Epost: rs.sodertalje@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning07 maj 19:00 RS Södertälje

Tamp i propellern

Vid ankomst till brygga missade personen att angöra flytboj. Gled i sidled och fick tampen som förankrar flytbastun i sin propeller. Tampen satt fast mellan propellarna på duoproppen. Båtägaren hade med sig verktygen till sitt drev vilket gjorde att vi

Förebyggande utryckning21 april 17:00 RS Södertälje

Segelbåt med motorproblem

Större segelbåt där motor slutat samverka. Vi hjälper medlemmen att ta sig från inre maren i Södertälje till en marina där de får hjälp med motorn.

Förebyggande utryckning19 juli 16:02 RS Södertälje

Grundstötning

Medlemservice ringer om en båt som gått på grund. Båtens drev är trasigt och båten ligger nu och driver. Vi har varit ute och övat och ligger nu vid Skanssundet, 1.5 nm från haveristen, vi möter upp, kontrollerar att allt är ok och bogserar dom sedan

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här