Välkommen till RS Södertälje

RS Södertälje startade 2006. Vi har en stridsbåt 90E och är 30 frivilliga. Stationen ligger vid sydhamen och vårt operativa område är saltsjön och viss del Mälaren. Våra grannstationer är Trosa, Munsö och Strängnäs.

Följ oss på Sociala Medier:

Söker du nya utmanigar? har du tänkt på att bli en frivililg sjöräddare? läs mer om hur det är här och anmäl ditt intresse till vår station här "ansök till frivillig sjöräddare"

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
031-761 39 21

Stationsansvarig:
Mats Thorstensson, 031-761 42 21

Epost: rs.sodertalje@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning23 augusti 21:00 RS Södertälje

Starthjälp till segelbåt

Person på land ringer in då hon hört en man på segelbåt ropa på hjälp. Under samtalet säger hon att hon ser hur mannen paddlar in båten till en brygga vid

Förebyggande utryckning06 augusti 23:35 RS Södertälje

Ligger i farled

Larm från Sjö- och flygräddningscentralen om drivande båt i farled. En person från land har observerat båten under ca 45 min och sett ficklampor. När vi lägger ut är båten borta. Efter att anropat ett passerade fartyg över VHF får vi en position. Vid

Larm30 juli 19:13 RS Södertälje

Drunkningstillbud

Räddningstjänsten behöver hjälp med att flytta person från flytbrygga till fast brygga. Vid vår ankomst hade brandkåren just flyttat personen med sin gummibåt. Enligt tidningen gick det även bra för den drabbade.

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här