Välkommen till RS Stenungsund

RS Stenungsund är en av Sjöräddningssällskapets 73 räddningsstationer, vi finns på Norra hamnplan i centrala Stenungsund. Vi är idag 42 eldsjälar och söker konstant efter fler, så känner du att du är sugen att bli en del av oss kontakta oss på rs.stenungsund@ssrs.se.

Stationen startades 2005, då både Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverkets sjöräddningsorganisation i Göteborg ansåg att det behövdes en sjöräddningsstation i Stenungsund. Stationens operativa område är från Älgön i söder till Björholmen i väst och Ljungskile i norr.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0709-71 39 77

Stationsansvarig:
Mikael Fredling, 031-761 42 77

Epost: rs.stenungsund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm20 juli 21:30 RS Stenungsund

Grundstötning

52 fot motorbåt har gått på grund väster om Vadholmen men går in för egen maskin till brygga. Kommunal räddningstjänst på plats vid vår ankomst, tillsammans startar vi länspumpning. 

Larm11 juli 15:22 RS Stenungsund

Vatteninträngning

24 fots motorbåt med vatteninträngning. Visar sig vara kylsystemet som pumpar in vatten och detta slutar helt då man stänger av motorn. Bogserad till Djupvik där vi även länsar hans båt. Vännerna på RS Stenungsund

Larm24 maj 13:07 RS Stenungsund

Kapsejsad katamaran

13:07 ljuder jourhavande besättnings personsökare. Sjöräddningslarmet är gällande en katamaran med 2 personer ombord som har kapsejsat strax väster om Skåpesund inne i Stigfjorden. En förbipassareande segelbåt är först på plats och biträder haveristen

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här