Välkommen till RS Stenungsund

RS Stenungsund är en av Sjöräddningssällskapets 73 räddningsstationer, vi finns på Norra hamnplan i centrala Stenungsund. Vi är idag 42 eldsjälar och söker konstant efter fler, så känner du att du är sugen att bli en del av oss kontakta oss på rs.stenungsund@ssrs.se.

Stationen startades 2005, då både Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverkets sjöräddningsorganisation i Göteborg ansåg att det behövdes en sjöräddningsstation i Stenungsund. Stationens operativa område är från Älgön i söder till Björholmen i väst och Ljungskile i norr.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0709-71 39 77

Stationsansvarig:
Mikael Fredling, 031-761 42 77

Epost: rs.stenungsund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm06 oktober 20:15 RS Stenungsund

Drunkningstillbud

Precis under uppstarten av elevutbildningen på stationen hör sjöräddare inne i stationsbyggnaden ett ljud från utsidan men ganska avlägset. Det är ett återkommande ljud som avtar i styrka varpå vi går ut för att undersöka. Under sökningen från land ser vi

Larm23 augusti 12:25 RS Stenungsund

Kapsejsad segeljolle.

12:38 får jourhavande befälhavare ett samtal på jourtelefonen där en person har sett en mindre segelbåt kapsejsa ute på Hakefjorden. Personen ombedes

Larm20 juli 21:30 RS Stenungsund

Grundstötning

52 fot motorbåt har gått på grund väster om Vadholmen men går in för egen maskin till brygga. Kommunal räddningstjänst på plats vid vår ankomst, tillsammans startar vi länspumpning. 

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här