Välkommen till RS Stenungsund

RS Stenungsund är en av Sjöräddningssällskapets 73 räddningsstationer, vi finns på Norra hamnplan i centrala Stenungsund. Vi är idag 42 eldsjälar och söker konstant efter fler, så känner du att du är sugen att bli en del av oss kontakta oss på rs.stenungsund@ssrs.se.

Stationen startades 2005, då både Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverkets sjöräddningsorganisation i Göteborg ansåg att det behövdes en sjöräddningsstation i Stenungsund. Stationens operativa område är från Älgön i söder till Björholmen i väst och Ljungskile i norr.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0709-71 39 77

Stationsansvarig:
Mikael Fredling, 031-761 42 77

Epost: rs.stenungsund@ssrs.se

Ladda ner vCard

Larm24 maj 13:07 RS Stenungsund

Kapsejsad katamaran

13:07 ljuder jourhavande besättnings personsökare. Sjöräddningslarmet är gällande en katamaran med 2 personer ombord som har kapsejsat strax väster om Skåpesund inne i Stigfjorden. En förbipassareande segelbåt är först på plats och biträder haveristen

Larm14 maj 13:10 RS Stenungsund

Flygräddningslarm

Larm om att en skärmflygare störtat i vattnet. Räddningstjänsten är först på plats och kan konstatera att det det var en kite-surfare som ej var i nöd så vi vänder om och går tillbaka till station glada för att allt gick väl. Vännerna på RS Stenungsund.

Larm09 maj 23:24 RS Stenungsund

Larm osäkert läge

Kl 23:24 inkommer samtal från sjöräddningscentralen. Anhörig som inväntar personers hemkomst från båttur får inte kontakt och är orolig då personer har avtalat möte. Vi ombeds att i ett första läge åka till Stenungsunds hamn för att kontrollera om båten

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här