Välkommen till RS Trelleborg

Stationen grundades år 1987 och har 15 jourgående besättningsmedlemmar och 9 frivilliga som hjälper stationen. Vårt nya stationshus står i hamnens västra delar och vid kajen ligger våra 3 räddningsbåtar. Rescue Eric Westerström, Rescue Skåre och Rescuerunner Greta Kock.

Trelleborgs hamn är Skandinaviens största RoRo-hamn och bra ur sjöräddningssynpunkt, vi kan ta oss ut och in under svåra vind och väderförhållande i det stora hamninloppet.

Skånes sydkust lockar inte fritidsseglarna till längre vistelser och kusten är relativt fri från faror, undantaget Stavstensrevet öster om Skåre fiskeläge. Vågorna som regel är brytande och kommer tätt. Redan vid våghöjder på en meter kan förhållandena bli svåra för den oförberedda båtföraren.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0705-80 81 38

Stationsansvarig:
 Andreas Andersson, 031-761 42 53

Epost: rs.trelleborg@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning29 april 18:46 RS Trelleborg

Grundstötning

En 6-meters motorbåt har gått på grund på stavstensrevet. Två personer är ombord med oskadda. Vi kopplade på för bogsering och ta dem dem till Gislöv hamn.

Larm26 september 09:50 RS Trelleborg

Övergiven segeljolle

Under söndagsövnigen överhörde vi att en dansk segelbåt hittat en övergiven segeljolle med seglen uppe strax väster om Skanörshamn. Vi anmälde till Sjö- och flygräddningscentralen JRCC att vi var på väg åt det hållet för övning och fick då order om att

Förebyggande utryckning27 augusti 16:36 RS Trelleborg

Maskinhaveri syd Trelleborg

16.36 piper sökaren att en medlem behöver assistans strax söder om Trelleborgshamn då han fått maskinhaveri. Avgår med Rescue Skåre som snabbt hittar

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här