Välkommen till RS Uppsala

RS Uppsala startade 2009 som en dotterstation till RS Munsö. 2012 blev vi egen sjöräddningsstation. Operativt gjorde det ingen skillnad, vi fortsätter att hålla jour och fokusera på våra huvuduppgifter, Att rädda liv till sjöss och bibehålla intresset för sjöräddning. Dygnet runt, året runt.

Det har bl a handlat om olycksfall, akuta sjukdomsfall, sjunkande båtar, grundstötningar och personer i vattnet, men oftast är det förebyggande utryckningar och övningar vi får genomföra och hittills har alla uppdrag slutat väl för både den olycksdrabbade.

Följ RS Uppsala på Facebook.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0708-16 51 11

Stationsansvarig:
UM Christopher Carlbom, 031 - 761 42 23

Epost: rs.uppsala@ssrs.se

Ladda ner vCard

01 maj 06:58 RS Uppsala

Forsränningen lockade rekordpublik

Valborg i Uppsala är förenat med traditioner och sedan 1975 har studenter färdats på mer eller mindre sjövärdiga farkoster i Fyrisån. På resan ska de avverka

Larm14 april 14:43 RS Uppsala

Varning för svaga vårisar!

Larm inkommer om tre personer som gått genom isen vid Grönö, Skärplinge. Svävare S-12 med jourbesättning skickas mot platsen för att bistå Räddningstjänsten.

Larm30 mars 12:57 RS Uppsala

Medvetslös skridskoåkare

Solen skiner och många ysta Uppsalabor njuter av förmiddagens hårda isar. Under patrulleringen med S-12 inkommer ett larm om en man som ramlat på den plogade

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här