Välkommen till RS Uppsala

RS Uppsala startade 2009 som en dotterstation till RS Munsö. 2012 blev vi egen sjöräddningsstation. Operativt gjorde det ingen skillnad, vi fortsätter att hålla jour och fokusera på våra huvuduppgifter, Att rädda liv till sjöss och bibehålla intresset för sjöräddning. Dygnet runt, året runt.

Det har bl a handlat om olycksfall, akuta sjukdomsfall, sjunkande båtar, grundstötningar och personer i vattnet, men oftast är det förebyggande utryckningar och övningar vi får genomföra och hittills har alla uppdrag slutat väl för både den olycksdrabbade.

Följ RS Uppsala på Facebook.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
0708-16 51 11

Stationsansvarig:
Christopher Carlbom, 031 - 761 42 23

Epost: rs.uppsala@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning14 maj 17:30 RS Uppsala

Albin 22 med motorhaveri syd Rosersberg

Ny medlem med motorhaveri vid Runsa strax syd om Rosersberg. Rescue Rolf G kopplar bogsering och drar haverist till gästhamnen i Sigtuna. 

Larm07 september 19:18 RS Uppsala

Markbrand nära Morgastugan

Trots de gångna veckornas regnskurar är det alltjämt tort i skog och mark. Observanta vandrare noterade att det rök från marken och ringde 112.

Kl 12.

Larm07 september 18:28 RS Uppsala

In i vassen

Med exakt 12 timmars mellanrum får vi larm om båtar som hamnat i vassen. I fredags kväll kl 22.00 hamnade några nyblivna segelbåtsägare i vassen pga en en underdimensionerad motor då den inte orkade driva båten framåt i den starka vinden. 12

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här