Insamling till minne av Anders Bagge

Våren 2023 lämnade Anders Bagge oss, hastigt och mitt i livet. En insamling till minne av Anders har nu startats.

Nyhet
Sjöräddningssällskapet
Publicerad14 jul 2023 RS Käringön
Sjöräddaren Anders Bagge på fördäck

Anders som i stor utsträckning förknippas med sjöräddningen hade även en given plats i de allra flesta gemenskaper och konstellationer på och runt omkring Käringön. Han skapade en trygghet och nästan alla som någon gång behövt hjälp i våra vatten eller på land fick hjälp av Anders.

Han var en av de mest erfarna sjöräddarna i organisationen och beskrivs ofta som lugn, trygg och vänligt leende, ständigt beredd på att hjälpa till. Att han hade ett beundransvärt, outröttligt engagemang och sin erfarenhet till trots, en ständig strävan att utvecklas.

Illustration på hur Rescue Anders Bagge kommer att se ut
Båten som det samlas in till är nästa generations båtklass på nio meter.

Hjälp oss samla in

Båten som vi samlar in till är en ny enhet i vår nya niometers-klass. Den kostar 5,5 miljoner kronor och intresset och engagemanget är stort, när insamlingen är i mål kan båten beställas och namnges i Anders namn.

Donationer kan göras av företag, förening eller privat. Varje donation är unik och avtal skrivs direkt med Sjöräddningssällskapet Kontakta Camilla Larsson, insamlingsansvarig Sjöräddningssällskapet på 0708-43 49 84 eller camilla.larsson@ssrs.se 

Tack till alla som bidragit 

Tack till alla som engagerar sig i insamlingen på något sätt, insamlingen är till 50% finansierad och nu jobbar vi vidare för att få båten 100 % finansierad! Ett stort tack till de som gett en större gåva. Det betyder mycket.   

  • Cecilia och Lars-Göran Bagge
  • Owe Bergsten
  • Orust Sparbank
  • Käringö Hembygdsföring
  • Boa Käringön
  • Sjöfartsakademin AB