Välkommen till RS Simpevarp

Sedan mars 1990 har de frivilliga sjöräddarna på RS Simpevarp jour dygnet runt året om. Vi bemannar våra tre sjöräddningsenheter Rescue Burre, Rescue 8-15 och Rescuerunner Viggen.

Under 2019 lämnade våra 16 frivilliga sjöräddare kaj omkring 136 gånger. Det infattar bland annat sjöräddningslarm, förebyggande utryckningar, uppvisningar och övningar. Vill du bli en av oss? Vi söker ständigt efter nya frivilliga sjöräddare! Är du intresserad ansök här.

Kontaktuppgifter

Vid nödläge/osäkert läge ring alltid 112

Förebyggande utryckning/Jourtelefon:
070-580 81 26

Stationsansvarig:
Mattias Källman, 031-761 42 30

Epost: rs.simpevarp@ssrs.se

Ladda ner vCard

Förebyggande utryckning03 augusti 18:42 RS Simpevarp

Winga 25 på grund

Uppringd av Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) gällande Winga 25 står på grund vid Simpevarp. Vi är redan ute på övning med samtliga enheter och avbryter omgående övningen och avgår mot positionen för grundstötningen. Då platsen där grundstötningen har

Förebyggande utryckning03 augusti 11:12 RS Simpevarp

Motorn startar inte

Vi blir uppringda på jourtelefonen om en motorbåtsägare som inte får igång sin motor utanför Strupö Ljungskär. Vi kopplar på vår starthjälp och motorn går igång. Vi lämnar en glad medlem som nu kan köra hem.

Larm01 augusti 21:18 RS Simpevarp

40 fots segelbåt tar in vatten

Under lördagskvällen blir vi utlarmade av inre befäl på räddningstjänsten om att en segelbåt vid Vippholmarna tar in vatten. Väl framme hos segelbåten

Fler artiklar och larm

Hjälp oss att hjälpa!

Ditt namn/era namn skrivs ut här